Archief Nieuws

Demo Schutse Amsterdag 2013

Demonstratie De Schutse Amsterdam waar een van de deelnemers van de Amstelveense groep woont.
Het was een hele gezellige middag en de leiding heeft gevraagd of we in september weer terug willen komen.

Voor foto’s zie: Album Demo Schutse Amsterdam 2013


Uitslag wedstrijd NK Rosmalen 2013

Tijdens het 1e gesloten NK op zaterdag 1 juni 2013 behaalden Henriette & Gerard van Dam de 1e plaats bij de Senioren combi standaard 1 Margriet Doorenspleet & Marijn de Rooij de 7e plaats duo standaard 2 Henriëtte & Gerard van Dam 2e in de Hoofdklasse B standaard 1 namens alle deelnemers van Amstelveen van harte gefeliciteerd.


Uitslag wedstrijd Cuijk 2013

Tijdens de Paasdagen ( 30 en 31 maart 2013) hebben Margriet Doorenspleet en Annie van Vliet een 2e plaats behaald in de A-klasse standard 1 en een 3e plaats behaald in de Senioren klasse combi standard 1. Een prachtig resultaat.


Uitje Stichting Rolstoeldansen Amstelveen naar de Rijper Eilanden 3 juni 2012

Afgelopen december bestond Stichting Rolstoeldansen Amstelveen 30 jaar. Dit is goed gevierd maar de dansers hadden zin in nog een feestje.
Het bestuur en instructeurs kozen voor een uitje naar de Rijper Eilanden en de datum werd 3 juni 2012 om zo ook de zomerstop te onderbreken. Want een aantal dansers vinden de tijd zonder rolstoeldansen maar niets. Helaas waren er een paar zieken en/of hadden andere verplichtingen. Maar het was heel zeker een mooie groep om iets gezelligs mee te doen.
Met auto’s en de bus met als chauffeur Caroline van Grinsven kwamen alle dansers tussen 11.00 en 11:30 uur aan in de Rijper Eilanden voor een eerste kopje koffie. We keken regelmatig op de buienradar want het was bar en boos met regen en wind maar ook de temperatuur was niet de zomer waardig.
De koffietafel met soep en van alles en nog wat smaakte heerlijk. De bedoeling was om daarna een tochtje met de fluisterboot te maken. Maar in overleg met de eigenaar en alle leden werd besloten om dat toch maar niet te gaan doen.
De sjoelbak werd te voorschijn gehaald en we stonden versteld hoe fanatiek sommige dansers waren om de hoogste punten te behalen.
Tot slot dronken we een kopje koffie/thee met wat lekkers en toen ging iedereen weer naar huis.

Ja en nu gaan we over een tijdje nog een keer een uitje maken want varen dat willen de rolstoeldansers wel.

Stichting Rolstoeldansen Amstelveen
Corrie van Hugten

Voor foto’s zie: fotoalbum 2012.


Open Belgisch kampioenschap 2012

Amstelveense paren succesvol op het Open Belgisch Kampioenschap 22 april 2012 Lommel:
D-klasse duo 1:
• Wil Boot & Henriette van Dam 2e plaats
• Cor Struik & Janny Tjalsma ( Pieter de Vries) 3e plaats
• Brenda Scoop & Ida Sumardi 4e plaats Annet Kester en Annechien Duytshoff 6e plaats
D-klasse duo 2:
• Carolien van Grinsven & Ludy de Vries 2e plaats
D-klasse combi 2:
• Ludy de Vries & Carolien van Grinsven 2e plaats
A-klasse combi standaard 1:
• Henriëtte van Dam & Gerard van Dam 1e plaats


Uitslag Holland Dans Spektakel 2012

Goede resultaten Amstelveense paren.

Tijdens het Paasweekend hebben Gerard en Henriette van Dam in de A-klasse combi standaard 1 van 16 paren de 5e plaats behaald. Margriet Doornspleet & Marijn de Rooij hebben in de A-klasse duo standaard 1 van 18 paren de gedeelde 7e/8e plaats behaald.

Hartelijk gefeliciteerd.


Bedankt voor een leuke dag.

Wij rolstoeldansers Amstelveen, willen de ‘Dirk Kuyt Foundation’ hartelijk bedanken voor die leuke dag, op 30 december, om te dansen in het muziektheater in Den Haag.
Ook de mensen die deze dag hebben georganiseerd. Het was top.

Impressie dansdag Everybody can dance: Klik hier


foto jubileum30 jarig Jubileum

30 jaar Stichting Rolstoeldansen Amstelveen een feestje waard!


Uitslag Holland Dansspektakel Cuijk 2011

zondag 24 april hebben Gerard en Henriette een 6e plaats behaald bij de amateur combi standaard 1. Tevens werden zij 2e van Nederland. Een geweldige prestatie! Er waren 15 paren aan de start, o.a uit Polen, Slovenie en Denemarken. Van harte gefeliciteerd!


Stichting Rolstoeldansen Amstelveen Actief bij NL Doet 2011

Op 18 en 19 maart zijn alle dansers van Stichting Rolstoeldansen Amstelveen actief bij de NL Doet dagen van het Oranje Fonds. In en rondom Amstelveen wordt er gedanst met bewoners van diverse verzorgingshuizen en de vrijwilligers die zich hiervoor hebben aangemeld. We hopen dat het voor dansers, bewoners en vrijwilligers gezellige uren zal opleveren.


Stichting Rolstoeldansen Amstelveen wint Verenigingprijs van 2010

foto sportprijs 2010

Wijchen Swingt Internationaal 2010

foto Wijchen 2010Tijdens de wedstrijd Wijchen Swingt Internationaal behaalden Conny Keijzer en Jutta Dröge in de amateurs Combi Standaard 2 de 3e plaats.


Huldiging Kampioenen

Conny Keijzer en Margriet Doorenspleet zijn op 21 Januari j.l gehuldigd in Amstelveen omdat zij Nederlands kampioen rolstoeldansen zijn geworden in het 2009.
Twee enorm gemotiveerde en zeer vrolijke dames die elkaar als partner hebben gevonden in 1990 om door te stoten van de ene finale naar de andere in het duodansen (twee personen, allebei met rolstoel).

Met heel veel souplesse en een voortdurende, onvermoeide passie trainen zij in de riante sportzaal van het Zwitserlevengebouw aan de burgemeester Rijnderslaan. De kick is om in de karakteristieke dans alle bewegingen, met een perfecte choreografie en uitstraling, uit te beelden.
In april gaan ze wederom voor het Nederlandse kampioenschap van 2010. Hun motto: Vooral niet kijken naar wat je niet kan maar kijken naar wat je wel kan!

De Kampioenen zijn:
Stichting Rolstoeldansen Amstelveen
• Conny Keijzer
NK amateurklasse standaard 1
NK amateurklasse latin 1
• Margriet Doorenspleet
NK amateurklasse standaard 1
NK amateurklasse latin